Kjeveortopedisk behandling

Kjeveortopedisk behandling må tilpasses den enkelte pasient og det enkelte bittavvik. Det er derfor vanskelig å si så mye generelt om behandling, men her er noen eksempler:

Behandling med plate (gom):

I noen tilfeller starter man behandling med plate (gom). Dette kan være for å rette en «liten» bittfeil, eller som et første trinn, før trinn to med fast regulering. En plate kan man selv ta inn og ut av munnen. De skal oftest brukes så mye som mulig i løpet av døgnet, med unntak av når man spiser, trener og pusser tenner. I noen tilfeller brukes de kun om natten.

Behandling med fast regulering:

Det limes klosser på tennene. Det vanligste er at det er klosser på alle tennene i overkjeven og underkjeven, men i noen tilfeller behandler man bare en kjeve. Klossene brukes som fester for en bue («stålwire») som ligger i et spor gjennom alle klossene. Det er buen som flytter tennene. Vi foretrekker å jobbe med stålfargede klosser fordi disse er mer holdbare, men kan tilby hvite klosser til større ungdommer og voksne.

Skinnebehandling (Aligners):

Vi kan også tilby Invisalign. Dette er gjennomsiktige skinner (alignere) som må brukes hele døgnet. Det lages en serie av skinner, som byttes ut jevnlig til tennene har flyttet seg til ønsket posisjon.

kjeveortopedisk-behandling-retensjonsplate_600x428

Kongsberg Tannregulering ASSkolegata 83611 KongsbergTelefon: 32724470 E-post: post@kongsbergtannregulering.no